Hoi allemaal, ik ben Stephanie van Koolwijk en in 1981 geboren in het prachtige India. Drie maanden na mijn geboorte ben ik geadopteerd naar Nederland.  Sinds kleins af aan was ik heel nieuwsgierig naar mijn afkomst. Na het behalen van mijn diploma op de middelbare school ben ik voor de eerste keer terug gegaan naar India. Daar waar mijn leven ooit begon. Tijdens deze rondreis heb ik ook een bezoek gebracht aan het kindertehuis. Het was 1997 en ik wilde perse met mijn mooiste kleren naar India. Na aankomst raakte mij de cultuurshock intens. Een totaal andere wereld. Maar tegelijkertijd sloot ik meteen het land in mijn hart. De geuren, kleuren, drukte en gelijkenissen maakten mij blij en nieuwsgierig. Puzzelstukjes die samenvielen. Hier kom IK dus vandaan.

Een 4-daags bezoek aan het kindertehuis maakte de realiteit compleet. Met een warm ontvangst door de nonnen en een fijn verblijf bij de kinderen die daar nog steeds woonden keerden ik terug naar Nederland. Ik had de belofte gedaan naar het kindertehuis en aan mijzelf dat ik binnen 10 jaar terug zou komen. En dat gebeurde. Op 1 april 2007 zat ik alleen in het vliegtuig terug naar India.  

Ik wilde nog een keer het kindertehuis bezoeken. Niet wetende of het kindertehuis er nog wel was. Na een korte zoektocht vond ik het kindertehuis. Bij binnenkomst was ik van slag. De leefomstandigheden waren niet al te best. Er was in mijn ogen niets veranderd na 10 jaar. Dát gaf voor mij de doorslag om deze kinderen structureel gaan te helpen. Hoe dat was nog even de vraag… Ik dacht alleen maar, ik ga jullie structureel helpen. Op 13 November 2007 werd mijn droom een feit. Stichting Didi Foundation werd officieel. Samen met Marlies Landman als penningmeester, Renate de Wit-Brugman als secretaris en ik ( Stephanie van Koolwijk) als voorzitter vormen wij het bestuur.

"Ik een kans, zij een kans"  

Liefs, 

Stephanie, Renate en Marlies 

 

Steun Didi Foundation

Wilt U Doneren?
Graag! Klik hier om te doneren. Ieder kind die we kunnen helpen is er één. Samen bijdragen aan een beter bestaan is een mooi gebaar. Namasté

 

 

© 2017 - 2019 didifoundation | sitemap | rss