"IK EEN KANS, ZIJ EEN KANS" - Didi Foundation
Nederlands Engels

Bezoek kindertehuis maart 2016

Eindelijk was het zover. Wat een goed gevoel om weer in de trein richting Jhansi te zitten op weg naar de kinderen!


Iedere vier jaar worden de nonnen van functie/missie verwisseld. Dit wil zeggen dat een non naar het buitenland kan gaan of naar een andere plek in India wordt gezonden. Dat is ook duidelijk merkbaar in het kindertehuis. Een volledige nieuwe groep van 16 nonnen is terug te vinden in de keuken, de tuin, en de kapel. Ook zijn er nieuwe nonnen die voor de kinderen zorgen. En ik kan niet anders zeggen dat het een hele positieve sfeer geeft in het hele kindertehuis. Gelukkig is geen non echt helemaal nieuw voor mij omdat ik door de jaren heen iedereen wel eens gezien heb.


Samen aan tafel vergaderen, een goede interactie met elkaar is wat me opvalt. Ze hebben een duidelijke visie waarvoor ze staan en dat geeft mij een fijn gevoel om met ze samen te werken. De kinderen staan op nummer 1, dat is van alle kanten duidelijk.


Meerdere malen per dag bezoeken de nonnen de kinderen en helpen ze met hun huiswerk. Het was een spannende tijd. De proefwerkweek was in zicht. En dat was ook bepalend of ze over zouden gaan. Van de hele groep kinderen is er maar één kindje blijven zitten. De opluchting was er bij de rest en dit werd twee dagen later grootst gevierd met het kleurrijke lente feest Holi.


Ondertussen hadden we na drie vergaderingen besloten om een nieuwe vloer in het kindergedeelte te leggen. Dat zou voor Didi foundation de derde vloer worden.  Zou het zeil (wat er voorheen ook lag) of tegels worden? Dit was nog even de vraag. Het zijn uiteindelijk tegels geworden. Op langere termijn is dit kostenbesparend. Samen met Zuster Zita heb ik prachtige tegels uitgezocht. Licht van kleur en met een antislipstructuur. Het is koel in de zomer en ze gaan hopelijk heel lang mee. Alle tegels zijn diezelfde dag nog bezorgd.  Cement is geregeld en nu is het wachten tot ze beginnen met leggen. Zodra de vloer ligt zullen we dit zeker laten weten. Wij danken alle donateurs. Ik blijf het zeggen, zonder u was dit niet mogelijk.


 Zelf ben ik weer terug in Nederland en zal mijn werkzaamheden voor Didi Foundation met veel plezier voortzetten. Het project in Jaipur hebben we even stopgezet. Er zijn op dit moment voldoende donateurs. Dat neemt niet weg dat we in de toekomst nog nieuwe producten laten maken de we via de website zullen aanbieden. We willen ons nu weer vooral blijven richten  op het kindertehuis.


Als laatste veel dank voor alle belangstellingen/ interesse en steun die ik tijdens de afgelopen maanden in India heb mogen ontvangen.


Zie voor een impressie het fotoalbum Bezoek kindertehuis maart 2016.Terug naar nieuwsoverzicht


Steun Didi Foundation

Uw eenmalige of periodieke donaties zijn meer dan welkom!


U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 66 RABO 0138.8208.05

ten name van Stichting Didi Foundation o.v.v. uw (bedrijfs)naam of anoniem. Bij donaties zonder vermelding komt uw naam om privacyredenen niet in het Didi Foundation nieuws.
Laatste nieuws
Kerst 2018 in India Kerst 2018 in India

Kerstmis vieren met de kinderen in India.


>> lees verder
ik een kans zijn een kans

Didi Foundation

KvK: 17214098
Telefoon: 0031 6 3190 1489

E-mail: didifoundation@gmail.com


Over Didi Foundation Steun Didi Foundation Nieuws / Social Media Partners / goede doelen
- Didi Foundation is...
- 1 Missie
- St. Jude's
- Foto's
- Films
- Contactgegevens
- Doneren
- Word vrijwilliger
- Webshop

- Nieuws

- Nieuwsbrief
- Didi op Twitter
- Didi op Facebook
- Didi op YouTube

- ANBI
- Allegoededoelen.nl