"IK EEN KANS, ZIJ EEN KANS" - Didi Foundation
Nederlands Engels

Het nieuwe project

Hoe zit het nieuwe ­project in elkaar


Stephanie heeft ons nieuwe project begin dit jaar zelf bezocht in Jaipur. Een indrukwekkende tijd waar ze veel heeft mogen zien en ook veel geleerd heeft. Een bijzondere reis met mooie ervaringen.

In 2013 heeft Stephanie al kennis gemaakt met dit project. Een mooi project waar ze meer van wilde ­weten. Jaimala, de vrouw die dit project samen met haar man heeft opgericht heeft een boek ­geschreven over het ontstaan van dit project. Sinds 2013 is er ­contact gebleven tussen Didi en dit project. Het ­bezoek maar ook dit boek inspireerde Stephanie. 

‘We wilden producten uit India verkopen die gemaakt zijn op een eerlijke manier. De olifantjes zijn het geworden. En bij Jaimala konden we ze laten maken. Er is veel contact geweest en na enkele maanden is het ondersteunend project van start gegaan. Binnen een paar maanden tijd mochten we 500 kleurrijke olifantjes in Nederland ontvangen, klaar voor de verkoop. Het project in Jaipur maakt voor een eerlijke prijs deze olifantjes en met de opbrengsten kunnen wij weer meerdere projecten ondersteunen’.

Vol energie en vertrouwen staan we achter dit nieuwe project. Een prachtig begin van 2015! Daarnaast blijven we natuurlijk het kindertehuis in Jhansi ondersteunen.


Het nieuwe project biedt op drie verschillende gebieden hulp en kennis. 


Project 1: kinderopvang 

In een buitengebied van Jaipur heeft deze stichting jaren geleden een groot stuk grond gekocht. Ze ­bieden permanent onderdak aan 130 kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar.
Op een deel van het stuk land staan kleine huisjes ingericht met stapelbedden. En een aparte kamer waar een volwassene slaapt. De kamers zijn erg netjes en schoon. Ze ­hebben allemaal een eigen kast met opbergruimte. En er is een aparte douche- en toiletruimte.

Naast deze huisjes staat een grote open keuken waar de Nepalese Ravi iedere dag voor alle ­kinderen en personeel kookt. Een ware dagtaak om drie keer per dag een gezonde maaltijd te verzorgen. Ze eten allemaal hetzelfde i.v.m. het grote aantal waarvoor ­gekookt dient te worden. Maar wel met de ­mogelijke variatie. Door ieder kind een eigen taak te geven ­leren ze om een steentje bij te dragen in het ­dagelijkse leven. Van alle kleren wassen en de kleine kinderen helpen tot het schoonmaken van de kamers en de beesten verzorgen. Zo blijft alles draaiende. En deze verantwoordelijkheid maakt ze trots en zelf­verzekerd.

Deze kinderen zijn allemaal wees. Of de ouders zijn overleden of de zorg voor de kinderen is binnen het gezin niet meer mogelijk. Het gevolg is dat er broertjes en zusjes samen binnen worden gebracht. Ze krijgen, voor zover mogelijk, onderdak, eten en de nodige zorg en aandacht.

Op het stuk grond is ook een school gebouwd waar de kinderen dagelijks onderwijs krijgen. Didi Foundation gaat deze kinderen ondersteunen met de aanschaf van schooluniformen en lesmateriaal. Omdat het volgen van onderwijs erg belangrijk is in India, willen wij ook met deze ondersteuning beginnen.


Project 2 : alleenstaande vrouwen/prostituees ­begeleiden en helpen aan een veilige werk ­omgeving

Als alleenstaande moeder in India heb je het niet makkelijk. Je krijgt weinig of geen steun en wordt vaak buitengesloten. Werken gaat niet omdat je de zorg hebt voor je kinderen. De naaste familie kan vaak ook geen hulp bieden omdat ze zelf al met moeite voor een eigen gezin kunnen zorgen. Kinderen worden vaak van school gehouden om te bedelen op straat of de kinderen worden soms zelfs verkocht. Dit zijn slechts voorbeelden van wat er met deze kinderen kan gebeuren. Sommige vrouwen komen terecht in de prostitutie. Makkelijk geld verdienen aan of buitenshuis. Het project geeft deze vrouwen de mogelijkheid om hiermee te stoppen en een opleiding te krijgen in een naai ateliers. Zo verdienen ze een eigen salaris en kunnen de kinderen naar school in het project. Het is helaas vaak een lang proces voor ze helemaal eruit stappen. 

Geld gaat voor alles, ook al weten ze diep van binnen dat dit ook niet de weg is. Ze krijgen in het project daarom wekelijks voorlichting waarom het belangrijk is om uit deze wereld te stappen. 

Een aantal vrouwen woont permanent in het project. Op het stuk land is er naast de school en kinderopvang ook een naai atelier. De vrouwen maken prachtige handgemaakte spullen en verkopen deze in de winkel die ook bij het project hoort. Of ze maken voor afnemers, zoals wij nu, 500 olifantjes. Daar zijn ze maanden mee bezig en creëren ze dus een inkomen. De vrouwen die permanent op de campus wonen slapen ’s nachts bij de groepen kinderen zodat ze niet alleen zijn en de vrouwen hebben hun eigen onderdak en kamer. Zo zorgt iedereen voor elkaar. De olifantjes zijn te bestellen via onze website.


Project 3 : vrachtwagen project

Het derde project is gericht op vrachtwagen­chauffeurs. Vrachtwagenchauffeurs in India zijn
soms weken van huis. Onderweg pikken ze vaak meisjes op die besmet zijn met HIV. Dit brengen ze bij thuiskomst vaak over op hun eigen vrouw. Het trieste gevolg is vaak dat een of soms beide ouders ­overlijden aan de gevolgen van HIV. De kinderen worden zo, ook op latere leeftijd, nog wees.

In een buitenwijk van Jaipur bestaat een informatie­centrum waar mannen zich anoniem kunnen laten testen op aids. Als na een bloedtest blijkt dat ze HIV positief zijn kunnen ze kosteloos een ­behandeling krijgen die wordt vergoed door de regering. Ze krijgen een HIV document zodat ze overal in ­India hun behandeling voort kunnen ­zetten. In dit ­informatiecentrum krijgen ze voorlichting wat de ­gevolgen zijn van onveilige intimiteit. Simpel ­uitgelegd met tekeningen en het gratis verstrekken van condooms. Het ziekenhuis in Jaipur heeft nu een bereik van +/- 1000 mannen per maand. Het taboe wordt langzaam aan doorbroken.Terug naar nieuwsoverzicht


Steun Didi Foundation

Uw eenmalige of periodieke donaties zijn meer dan welkom!


U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 66 RABO 0138.8208.05

ten name van Stichting Didi Foundation o.v.v. uw (bedrijfs)naam of anoniem. Bij donaties zonder vermelding komt uw naam om privacyredenen niet in het Didi Foundation nieuws.
Laatste nieuws
Kerst 2018 in India Kerst 2018 in India

Kerstmis vieren met de kinderen in India.


>> lees verder
ik een kans zijn een kans

Didi Foundation

KvK: 17214098
Telefoon: 0031 6 3190 1489

E-mail: didifoundation@gmail.com


Over Didi Foundation Steun Didi Foundation Nieuws / Social Media Partners / goede doelen
- Didi Foundation is...
- 1 Missie
- St. Jude's
- Foto's
- Films
- Contactgegevens
- Doneren
- Word vrijwilliger
- Webshop

- Nieuws

- Nieuwsbrief
- Didi op Twitter
- Didi op Facebook
- Didi op YouTube

- ANBI
- Allegoededoelen.nl