"IK EEN KANS, ZIJ EEN KANS" - Didi Foundation
Nederlands Engels

Kerst 2018 in India


Kerst in India is een bijzondere tijd. Het katholieke kindertehuis viert kerst uitgebreid. Alles is mooi versierd en kerstavond is DE avond dat alles begint. De kinderen hebben vakantie en zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ze hebben allemaal een rol in de kerk tijdens de nachtmis. Vanuit Nederland had ik voor alle 45 kinderen nieuwe kleding gekocht. Omdat ze altijd in gekregen kleding lopen leek mij dit een mooi cadeau. Op eerste kerstdag was het druk in de keuken. Er werd binnen en buiten gekookt om een heerlijke kerstmaaltijd voor te bereiden voor in totaal 70 personen. De heerlijke geuren rook je overal.

Op het kerst-menu stond:

Speciale rijst, Pulao 

Verschillende groenten, dahl, kruidige kip masala en fruit na.

De kinderen aten zich rond en zijn daarna heerlijk in slaap gevallen. 

Dat gaf voor mij een mooie gelegenheid om met de nonnen rondom tafel gaan te zitten.

Op de planning stond basis voedsel voor 70 personen 1 jaar lang. Dat zijn 210 maaltijden per dag. 6.510 maaltijden per maand en 76.650 maaltijden voor 1 jaar.


Dankzij de geslaagde Didi kerstactie in Nederland was er voldoende financiële ruimte om te kijken wat er nog meer belangrijk was op dit moment.


Vorig jaar waren er nieuwe douches gebouwd. Deze waren nog niet voorzien van warm water. We hebben kunnen realiseren dat er vanaf nu 3 grote warmte solars á 200 liter op het dak staan. Zo kan iedereen voortaan met warm water douchen. Vooral in de winter is douchen geen feest. In Jhansi is het in de ochtend maar een paar graden buiten. Alles is minder goed geïsoleerd waardoor het nog kouder aanvoelt. Het water is ijskoud en opwarmen met een warmte spiraal is te veel werk in de ochtend. Daardoor stellen de kinderen douchen makkelijk een paar dagen uit

Donateurs bedankt voor het mogelijk maken van deze grote aankopen.


                                                       Een speciaal dankwoord voor Susan die voor de kinderen een opbergzak heeft gemaakt voor de tandenborstels en tandenpasta.  Vanaf nu zijn alle tandenborstels te vinden op 1 plek en is er geen excuus meer dat deze kwijt is. 

Dankzij u allen hebben we kunnen bijdragen aan de hygiene basis. Iedere dag douchen en je tandenpoetsen wordt zo nog leuker en makkelijker.

 

Liefs,

Stephanie van Koolwijk


 

 Terug naar nieuwsoverzicht


Steun Didi Foundation

Uw eenmalige of periodieke donaties zijn meer dan welkom!


U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 66 RABO 0138.8208.05

ten name van Stichting Didi Foundation o.v.v. uw (bedrijfs)naam of anoniem. Bij donaties zonder vermelding komt uw naam om privacyredenen niet in het Didi Foundation nieuws.
Laatste nieuws
Bruiloft Jyoti Bruiloft Jyoti

De grote dag van Jyoti.


>> lees verder
ik een kans zijn een kans

Didi Foundation

KvK: 17214098
Telefoon: 0031 6 3190 1489

E-mail: didifoundation@gmail.com


Over Didi Foundation Steun Didi Foundation Nieuws / Social Media Partners / goede doelen
- Didi Foundation is...
- 1 Missie
- St. Jude's
- Foto's
- Films
- Contactgegevens
- Doneren
- Word vrijwilliger
- Webshop

- Nieuws

- Nieuwsbrief
- Didi op Twitter
- Didi op Facebook
- Didi op YouTube

- ANBI
- Allegoededoelen.nl