"IK EEN KANS, ZIJ EEN KANS" - Didi Foundation
Nederlands Engels

Op bezoek in het kindertehuis mei 2018

Bezoek aan het kindertehuis mei 2018


In het kindertehuis gaat het leven zoals gewoonlijk door. Er zijn veel nieuwe kinderen.

In totaal 35 kinderen waarvan 10 jongetjes. Iets dat mij tegelijkertijd verontrust. Allemaal zijn ze ergens achtergelaten, gebracht of gevonden door derden.

We hebben 2 nieuwe baby’s;


Baby Priya is was 1 dag oud toen ze door haar eigen moeder gebracht afgestaan werd. Haar ( 14-jarige) moeder is door een groep van 3 mannen verkracht en zwanger geraakt. Het is en blijft een schande binnen de familie terwijl zij er niets aan kan doen. Ze komt sowieso in aanmerking voor adoptie, mits de HIV-test negatief is.


Baby Akansha is gevonden en is helaas doof, blind en heeft epilepsie. Meer weten de nonnen niet over haar.


Bharam een jongetje van 9 jaar is geadopteerd door een gezin uit Zuid-Oost India.


Het standaard protocol voor ieder kind die binnenkomt in het kindertehuis (met alle achtergrond informatie)in de krant komt. De familie heeft 4 maanden de tijd om ze op te halen. Gebeurd dat niet dan worden ze officieel bewoner van het kindertehuis.


De twee zusjes en broertje die vorig jaar achtergelaten waren op het treinstation zijn helaas nooit meer opgehaald door 1 van de ouders. Het 3 jarige broertje Rohit heeft een aandoening aan zijn armen. Ze zijn compleet vergroeit en misvormt. Wij hebben besloten als bestuur samen met de nonnen om Rohit te laten opereren.


De artsen hebben gekeken wat nu mogelijk is. Hun advies is om te wachten totdat zijn botten in zijn armen sterker zijn. We verwachten dat Rohit en zijn zusjes over een paar jaar nog steeds in het kindertehuis wonen. Ze komen ook op de lijst voor adoptie. Maar er zijn maar weinig ouders die 3 kinderen tegelijk willen adopteren.


Sarita is een meisje van 11 jaar. Ze heeft van baby tot 4 jaar in het kindertehuis gewoond. Ik was erg verbaasd om haar weer te zien. De trieste reden dat ze terug is omdat haar vader haar moeder heeft vermoord en verbrand. Hij zit u in de gevangenis. Uit veiligheid zal Sarita niet meer terug keren naar haar vader als hij vrijkomt.


Rakhi is een meisje van ongeveer 10 jaar die volledig verwaarloosd was achtergelaten op het station. Ook Rakhi blijft voorlopig in het huis wonen.


Lucy is een van de grotere kinderen die heel haar leven in het kindertehuis heeft gewoond. Op haar 16de jaar heeft ze het kindertehuis heeft verlaten en is ze in Zuid-India verder gaan studeren. Ze is nu voor het eerst  na 4 jaar weer ‘thuis’ in het kindertehuis. Ze heeft haar opleiding afgerond en gaat nu haar vervolgopleiding starten. Haar droom is om verzorgende in een ziekenhuis te worden. Het is leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelt van kind naar jong volwassen vrouw.


Wat hebben we gedaan in het kindertehuis:


Ik heb voor de tweede keer een offerte aangevraagd voor de zonnepanelen en een Solar voor het warme water. De Solar wordt nog voor de winter geïnstalleerd. Het bedrijf voor de zonnepanelen vraagt te veel geld, iets wat zelfs voor Nederlandse begrippen te duur is.

Weet u als lezer een bedrijf die dit zou kunnen realiseren of ons daarbij zou kunnen helpen… we horen het graag.

 

 

Op het kantoor waar dagelijks wordt gewerkt hebben we 1 Airco laten plaatsen. Iets wat met 48 graden in de zomermaanden echt geen overbodige luxe is.

Er is nu voortaan een lamineer machine aanwezig om de kosten te drukken.

Ook hebben we bijgedragen aan de nieuwe schooluniformen en de voedsel voorraden aangevuld. 300 kg rijst, 150 kg linzen, 150 liter olie en 100 kg suiker.


Als afsluiter heeft ieder kind een nieuwe tandenborstel gekregen met natuurlijk de bijbehorende poetsinstructies. Ondanks alle heftige gebeurtenissen was het een hele fijne tijd  met de kinderen.

Mijn bezoek bevestigd  keer op keer dat je echt een verschil kan maken. U kunt bij het fotoalbum de kinderen uit dit verhaal terug vinden.

Dankzij U kunnen wij blijven bijdragen aan de levensomstandigheden van deze kinderen.

Onze dank is en blijft groot.

Wij een kans, zij een kans


Veel liefs,

Stephanie
Terug naar nieuwsoverzicht


Steun Didi Foundation

Uw eenmalige of periodieke donaties zijn meer dan welkom!


U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 66 RABO 0138.8208.05

ten name van Stichting Didi Foundation o.v.v. uw (bedrijfs)naam of anoniem. Bij donaties zonder vermelding komt uw naam om privacyredenen niet in het Didi Foundation nieuws.
Laatste nieuws
Kerst 2018 in India Kerst 2018 in India

Kerstmis vieren met de kinderen in India.


>> lees verder
ik een kans zijn een kans

Didi Foundation

KvK: 17214098
Telefoon: 0031 6 3190 1489

E-mail: didifoundation@gmail.com


Over Didi Foundation Steun Didi Foundation Nieuws / Social Media Partners / goede doelen
- Didi Foundation is...
- 1 Missie
- St. Jude's
- Foto's
- Films
- Contactgegevens
- Doneren
- Word vrijwilliger
- Webshop

- Nieuws

- Nieuwsbrief
- Didi op Twitter
- Didi op Facebook
- Didi op YouTube

- ANBI
- Allegoededoelen.nl