"IK EEN KANS, ZIJ EEN KANS" - Didi Foundation
Nederlands Engels

School is your ticket to the world!

Het werkbezoek van Stephanie aan St. Jude’s Foundling Home in Jhansi – de bestaansreden van Didi Foundation – was weer enerverend, leerzaam, nuttig en vooral WARM!
Begin mei is het normaal gesproken al warm in India, maar 40-45 graden op het midden van de dag was zelfs voor de nonnen en de kinderen een beetje teveel.

Dat betekende dan ook vroeg opstaan om mee naar de markt te gaan.
“Wat een drukte om vijf uur ’s ochtends!”, vertelt Stephanie, nog steeds lichtelijk verbijsterd. ’Ik ben inmiddels toch wel gewend aan India, maar zoveel mensen! Overal waar je liep stonden mensen of lagen groenten op de grond voor de verkoop. Ik ben maar ergens op een bankje gaan zitten’.
Ook bezoek aan de lokale winkeltjes hoort er standaard bij. Daar worden spulletjes gekocht die niet vanuit ­Nederland hoeven te komen, zoals toiletartikelen, medicijnen, schoolboeken, pennen en kaftpapier, shampoo, rollen stof voor de schooluniformen, een nieuwe inverter die als een accu oplaadt en stroom geeft als er een powercut is en ­muskietennetten voor over de babybedjes.
Deze keer werd er ook ingekocht voor de nonnen: maar liefst 100 meter gordijnstof om binnen in het verblijf de gordijnen een keer na jaren te vervangen.  

Echte Didi
Met de kinderen gaat het goed. Ze waren weer enorm blij met de aanwezigheid van Stephanie, de aandacht, de ­bellenblaas, ballonnen, stiften, nagellak, snoepbanaantjes en de overheerlijke snoepspekjes. Ook het vertrouwen van de nonnen in Stephanie groeit nog steeds.
Stephanie: ”De hoofdnon vroeg me om met ieder meisje een apart gesprek te hebben, om te benadrukken dat je best doen op school belangrijk is. In zo’n gesprek hoor je veel, ook minder leuke dingen. Ik voelde me echt hun Didi, hun grote zus. Omdat de meeste meisjes mij als voorbeeld zien, heb ik ze op het hart gedrukt om – net zoals ik – eerst je school af te maken, en dan pas te gaan denken aan trouwen en kinderen krijgen’.

Eind december van dit jaar vertrekt Stephanie, weer samen met Renate en Robert, naar Jhansi.  Dan wil ze voorbereid zijn om opnieuw te investeren in het gebouw en de ­kinderen. Ook Robert zal zijn handen weer flink laten ­wapperen. Maar daarvoor is geld nodig. Didi hoopt op ­spontane, gulle giften of bijdragen van donateurs.
De maandelijkse bijdrage kan hoog of laag zijn: voor de kinderen in Jhansi is alles een teken, dat er mensen zijn
die om hen geven. Terug naar nieuwsoverzicht


Steun Didi Foundation

Uw eenmalige of periodieke donaties zijn meer dan welkom!


U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 66 RABO 0138.8208.05

ten name van Stichting Didi Foundation o.v.v. uw (bedrijfs)naam of anoniem. Bij donaties zonder vermelding komt uw naam om privacyredenen niet in het Didi Foundation nieuws.
Laatste nieuws
Kerst 2018 in India Kerst 2018 in India

Kerstmis vieren met de kinderen in India.


>> lees verder
ik een kans zijn een kans

Didi Foundation

KvK: 17214098
Telefoon: 0031 6 3190 1489

E-mail: didifoundation@gmail.com


Over Didi Foundation Steun Didi Foundation Nieuws / Social Media Partners / goede doelen
- Didi Foundation is...
- 1 Missie
- St. Jude's
- Foto's
- Films
- Contactgegevens
- Doneren
- Word vrijwilliger
- Webshop

- Nieuws

- Nieuwsbrief
- Didi op Twitter
- Didi op Facebook
- Didi op YouTube

- ANBI
- Allegoededoelen.nl