"IK EEN KANS, ZIJ EEN KANS" - Didi Foundation
Nederlands Engels

We kunnen nog zoveel betekenen daar

Een olifant op straat aanraken, de Taj Mahal zien, verbijsterd zijn over de massa’s mensen, het kindertehuis van Stephanie… Voor Renate, bestuurslid van Didi Foundation, was het de eerste keer dat ze haar moederland India bezocht.

Samen met vriend Robert en Stephanie bezochten ze St. Jude’s Foundling Home in Jhansi, de plek waar het binnen Didi om gaat. Dit katholieke kindertehuis is de plek waar vondelingen – meest meisjes – terecht komen, net zoals Stephanie dertig jaar geleden. De dag dat het drietal aankwam, werd er net een twee dagen oude baby binnengebracht. Ze was twee maanden te vroeg geboren, een prematuurtje dus.
Renate:” Toen ik dat kleine meisje zag en in mijn armen had, brak er iets in mij. Zo ben ik zelf ook ooit binnengebracht in een kindertehuis in Hyderabad, de plaats waar ik ben geboren.
Maar ze doet het goed! Wat een schatjes allemaal. En ze vinden Robert zo leuk. Hij rent ermee rond en gooit ze over zijn nek. Ze lachen zich rot!’

Missie geslaagd
De missie deze keer was herstel van het lekkende dak, het metselen van een nieuwe wasplaat en het plaatsen van nieuwe toiletdeuren, kraantjes en lampen. Het geld van de Didi-donateurs, gecombineerd met de twee rechtse handen van Robert, heeft het leven van de kinderen weer een stuk aangenamer gemaakt.
Behalve werk werd er natuurlijk ook gespeeld en gefeest. ‘Ik was jarig in Jhansi. Wat een feest!”, vertelt Renate. ’Taart en frisdrank. We werden heel lief toegezongen en daarna gingen de kinderen dansen per leeftijdscategorie. Helemaal leuk!’
Terug in Nederland is de 27-jarige docente aan de Juridische Hogeschool in Den Bosch meer dan ooit overtuigd van het nut van Didi. ‘Met het geld van donateurs kunnen we daar echt een verschil maken. We kunnen nog zoveel betekenen voor de kinderen daar!Terug naar nieuwsoverzicht


Steun Didi Foundation

Uw eenmalige of periodieke donaties zijn meer dan welkom!


U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 66 RABO 0138.8208.05

ten name van Stichting Didi Foundation o.v.v. uw (bedrijfs)naam of anoniem. Bij donaties zonder vermelding komt uw naam om privacyredenen niet in het Didi Foundation nieuws.
Laatste nieuws
Kerst 2018 in India Kerst 2018 in India

Kerstmis vieren met de kinderen in India.


>> lees verder
ik een kans zijn een kans

Didi Foundation

KvK: 17214098
Telefoon: 0031 6 3190 1489

E-mail: didifoundation@gmail.com


Over Didi Foundation Steun Didi Foundation Nieuws / Social Media Partners / goede doelen
- Didi Foundation is...
- 1 Missie
- St. Jude's
- Foto's
- Films
- Contactgegevens
- Doneren
- Word vrijwilliger
- Webshop

- Nieuws

- Nieuwsbrief
- Didi op Twitter
- Didi op Facebook
- Didi op YouTube

- ANBI
- Allegoededoelen.nl