ST. JUDE'S FOUNDLING HOME

St. Jude's Foundling Home
'Daughters of the sacred heart' een nonnenklooster dat onderdak biedt aan achtergelaten kinderen, baby's en vondelingen. Het kindergedeelte heet 'St. Jude's Foundling Home’.  

De nonnen bieden permanent onderdak voor maximaal 45 kinderen. Tot het einde van de jaren '80 werden ze nog financieel ondersteund door de regering. Ze stonden aangeschreven als een huis waar achtergelaten en gevonden kinderen gebracht werden. In die tijd hebben ze veel baby's en jonge kinderen geadopteerd naar Europa en Amerika. Door nieuwe regels en wetten in India stopte buitenlandse adoptie en besloot de regering dat ze voor hun eigen landgenoten moesten gaan zorgen. Hulp bieden in eigen land was de oplossing. Helaas was de Indiase regering niet toerijkend. Kindertehuizen raakten overvol waardoor er nog meer problemen ontstonden.

Indiase gezinnen die onder de armoede grens leven beschouwen meisjes nog altijd als een financiële last. Deze last heeft alles te maken met de bruidsschat die betaald moet worden aan de toekomstige schoonfamilie. Daarnaast verlaat hun dochter direct na de bruiloft het ouderlijk huis en trekt in bij de schoonfamilie. Een zoon blijft vrijwel altijd in het ouderlijk huis wonen en blijft zijn hele leven zorgen voor zijn ouders. Helaas worden vandaag de dag nog steeds meer meisjes dan jongens afgestaan. Ieder kind dat binnenkomt krijgt meteen een ziekenhuis onderzoek en komt in de lokale krant. Ouders hebben 40 dagen de tijd om hun kind te erkennen en op te halen. Mocht 1 van de ouders of familie-lid na 40 dagen verschijnen dan zal er een uitgebreid gezinsonderzoek plaatsvinden. Op basis daarvan zal het kind terug geplaatst worden. De verblijfskosten zullen bij de familie verhaald worden. Dit om te voorkomen dat ouders hier goed overnadenken als ze even in de mindere financiële tijden verkeren. Komt er niemand dan blijft het kind wonen in het kindertehuis.

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel