St. Jude's Foundling Home
'Daughters of the sacred heart' een nonnenklooster dat onderdak biedt aan achtergelaten kinderen, baby's en vondelingen. Het kindergedeelte heet 'St. Jude's Foundling Home’.  

De nonnen bieden permanent onderdak voor maximaal 45 kinderen. Tot het einde van de jaren '80 werden ze nog financieel ondersteund door de regering. Ze stonden aangeschreven als een huis waar achtergelaten en gevonden kinderen gebracht konden worden. In die tijd hebben ze veel baby's en jonge kinderen geadopteerd naar Europa en Amerika. Door nieuwe regels en wetten in India stopte buitenlandse adoptie en besloot de regering dat ze voor hun eigen landgenoten moesten gaan zorgen. Hulp bieden in eigen land was de oplossing. Helaas was de Indiase regering niet toerijkend. Kindertehuizen raakten overvol waardoor er nog meer problemen ontstonden.

Indiase gezinnen die onder armoede grens leven, beschouwen meisjes nog altijd als een financiële last. De financiële last heeft alles te maken met de bruidsschat die betaald moet worden aan de toekomstige schoonfamilie. Daarnaast verlaat hun dochter na de bruiloft het ouderlijk huis en trekt in bij de schoonfamilie. Dez oon blijft in het ouderlijk huis en zorgt voor de ouders later. Helaas worden vandaag de dag nog steeds meer meisjes dan jongens binnen gebracht. Ieder kind dat binnenkomt krijgt meteen een ziekenhuis onderzoek en komt in de lokale krant. Ouders hebben dan 40 dagen de mogelijkheid om hun eigen kind te erkennen en op te halen. Na die tijd blijft het kind wonen in het kindertehuis. Mocht 1 van de ouders of familie-lid na 40 dagen verschijnen dan zal er een uitgebreid gezinsonderzoek plaatsvinden. Op basis daarvan zal het kind terug geplaatst worden en de verblijfskosten zullen bij de familie verhaald worden. Dit om te voorkomen dat ouders hier goed overnadenken als ze even in de mindere financiële tijden verkeren.

Steun Didi Foundation

Wilt U Doneren?
Graag! Klik hier om te doneren. Ieder kind die we kunnen helpen is er één. Samen bijdragen aan een beter bestaan is een mooi gebaar. Namasté

 

 

© 2017 - 2020 didifoundation | sitemap | rss