Nieuwsbrief 15

Fietstocht
We kunnen weer terugkijken op een goed jaar voor Didi Foundation. Na de terugkomst van Stephanie afgelopen maart uit India hebben we een aantal mooie inzamelingsdagen gehad. De laatste was de fietstocht op zondag 4 september. Die werd georganiseerd door de MOV groep (Missie Ontwikkeling Vrede) in Oss. Voor de tweede keer werd er gefietst voor Didi Foundation. Het weer was helaas niet al te best. Het was dus spannend voor iedereen wie er mee zou fietsen. Meneer Delpeut, organisator van de tocht, had twee prachtige routes uitgezet. Een van 27 en eentje van 55 km. Renate en Stephanie zaten bij de eerste stempelpost in Restaurant Nieuw Schaijk. Met veel enthousiasme zagen ze weer veel deelnemers van vorig jaar. Er was volop belangstelling voor Didi door de deelnemers. Halverwege de middag keerden iedereen terug naar de Heilig Hart kerk waar in de tuin van de pastorie eigengemaakte soep, taart en drank werd geserveerd. Er was de hele middag bingo waar de deelnemers loodjes konden kopen om mooie prijzen te winnen. Ondanks het slechte weer kijken we terug op een zeer geslaagde middag.

Met een fantastische opbrengst van € 1.251,35 kunnen we aankomende kerst weer veel gaan betekenen voor het kindertehuis. Wij bedanken nogmaals alle deelnemers en de organisatie. En wie weet tot volgend jaar?

Bezoek aan het kindertehuis
Het einde van het jaar is weer in zicht. Vrijdag 23 december zal ik afreizen naar het kindertehuis in Jhansi om samen met de kinderen kerst te vieren. Het blijft een bijzondere tijd om het kindertehuis te bezoeken. De kinderen hebben geen familie waar ze heen kunnen en dit bezoek is dan ook extra speciaal. Het is in deze periode altijd heel erg druk in het kindertehuis met nonnen. Het is sinds jaren het opleidingsinstituut voor meisjes die non willen worden. Er zijn dan tussen de 40 en 60 nonnen. Inmiddels na negen jaar ken ik alle nonnen en is het dan ook erg leuk om ze weer te zien. Ook komen de meeste meisjes, die nog maar kort het kindertehuis hebben verlaten omdat ze 18 zijn geworden, terug om samen kerst te vieren. Ze zijn allemaal begonnen aan een nieuw (zelfstandig) leven op een interne vervolgstudie of hebben nu een echte baan. Ik kijk daar ook ontzettend naar uit. Ze zitten vol met verhalen en nieuwe ervaringen. Er gaat een nieuwe wereld voor ze open.

In het kindertehuis zijn kerstavond en eerste kerstdag de belangrijkste dagen. Het hele verblijf rondom het kindertehuis is versierd met zelfgemaakte kerstcreaties. Zodra het donker is loopt iedereen met kaarsen rond de verschillende kerststallen en wordt er gezongen. Ook spreken de nonnen een kerstwens uit. Daarna is er thee met wat lekkers en cadeautjes voor iedereen. Rond 22.00 uur lopen we met zijn allen naar de kerk die naast de school van de kinderen staat. De kinderen hebben hun mooiste jurken aan en zullen ook een klein rolletje hebben tijdens deze dienst. Na de dienst wenst iedereen elkaar een fijne kerst toe. Voor mij is dat ook heel leuk. Ik zie kinderen terug die ooit voor een langere periode in het kindertehuis gewoond hebben. Rond 01.00 uur lopen we met zijn allen naar huis voor een thee en weer wat lekkers. Ergens waar ik dan al naar uitkijk. Want hoe warm het is in de zomer, zo koud is het in de winter.

Tweede kerstdag wordt er uitgebreid gegeten. In de keuken van het kindertehuis is het dan erg druk. Er zal dan een week lang iedere dag voor een grote groep gekookt worden. De keukenmeiden en een groep nonnen zijn dan ook vanaf 05.00 uur te vinden in de keuken. De heerlijke geuren zijn dan ook de hele dag overal aanwezig. Buiten wordt er op zelfgemaakt vuur gekookt omdat de keuken te klein is. Er wordt gedanst, gespeeld en veel gekletst. Vooral de grotere meiden hebben behoefte om even hun verhaal en ervaringen te delen. De dagen daarna zal ik samen met de nonnen om tafel gaan zitten om te kijken wat er nodig is in het kindertehuis. De vloer in het grote slaapgedeelte staat sowieso op de planning. En wat er nog meer moet gebeuren bekijk ik daar. Jullie horen daarover meer in de volgende nieuwsbrief. Ik zal tijdens mijn verblijf iedereen op de hoogte houden via Facebook.

 

wist u dat?

  •  De stichting 13 november alweer 9 jaar bestond. Wat vliegt de tijd!
  •  Onze webshop is aangepast. Neem gerust een kijkje!
  •  Stephanie in India weer nieuwe spullen voor de webshop zal kopen.
  •  Didi Foundation mag 150 bruidsbedankjes verzorgen voor een koppel dat volgend jaar gaat trouwen.
  •  India op nummer twee staat van landen met de meeste inwoners. Maar liefst 1.240.810.000 inwoners telt dit bijzondere land. Alleen China gaat hier overheen.
  •  De plaats Jhansi op 285 meter hoogte ligt, op een plateau in centraal-India. Omdat de stad op een rotsplateau ligt, zijn er extreme temperaturen merkbaar, van 4 graden in december tot 47 graden in mei!
  • Koeien zo heilig zijn in India, dat de dieren daar los over straat lopen, en als ze ineens voor de auto gaan liggen, dan moet iedereen wachten tot het dier zelf weer weg gaat, ze mogen niet worden opgejaagd.
  • We open staan voor iedereen die wat wil organiseren voor Didi.
  •  Zondag 18 december ‘ s middags bij Global Oss bij de groene Engel staan.

Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuw Jaar!

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel