Nieuwsbrief 21

Werk- en knuffelbezoek November 2019

Wij wensen iedereen een heel gelukkig 2020. Onze stichting bestaat alweer 12 jaar!

Algemeen

Het bezoek was dit keer heel speciaal. Ik was namelijk voor het eerst op bezoek samen met mijn partner Boet en tegelijkertijd zijn wij in verwachting van ons eerste kindje. Dubbel groot nieuws dus voor alle kinderen en nonnen in het kindertehuis. Terwijl ik wekelijks contact heb met de nonnen via de email en Whatsapp moesten er veel dingen worden besproken tijdens dit bezoek.

Het maximaal aantal kinderen is bereikt. Er wonen op dit moment 46 kinderen waarvan 13 baby’s. Er zijn extra helpers in het kindertehuis om iedereen goed te kunnen verzorgen. De oudere kinderen moeten ook hun steentje bijdragen in het “grote gezin”.


Wetende dat de groep zo groot is zijn we meteen de dagelijkse benodigdheden gaan kopen. Denk daarbij aan shampoo, zeep, waspoeder, luiers, melkpoeder, etc.
Samen met de nonnen namen we de ontwikkeling van alle kinderen mondeling door. Zo waren Boet en ik goed op de hoogte.

Ontvoering

Sinds twee dagen woont er een nieuw jongetje van 6 jaar in het kindertehuis. Ontvoerd en samen met de ontvoerder gevonden op het treinstation in Jhansi. De politie was meteen ingeschakeld en er werd meteen een advertentie in de krant geplaatst om de moeder zo snel mogelijk terug te vinden. Het was aandoenlijk om dit jongetje te zien bewegen in deze grote groep kinderen. Totaal van slag maar omringt door liefde van alle kinderen.

Samen koken en een feestavond

Het was voor de eerste keer dat de kinderen en nonnen kennis maakten met Boet. De nonnen en kinderen wisten wel dat ik een relatie had maar nog niet dat ik zwanger was. Voor de nonnen was het ongewoon dat we nog niet getrouwd waren en al helemaal toen ze hoorden dat we een kindje verwachten. Ze stelden voor om een symbolische Indiase trouwceremonie te organiseren. Boet had voorgesteld om voor alle 70 kinderen en nonnen gaan te koken. Terwijl Boet met twee oudere kinderen naar de lokale markt was gegaan voor de inkopen waren de nonnen druk bezig met het organiseren van de symbolische ceremonie. Het was een hele bijzondere dag om nooit te vergeten. We kregen allebei traditionele kleding aan die uitgezocht was door de nonnen. De kinderen hadden dansjes ingestudeerd en de nonnen gaven na afloop een hele mooie speech en cadeaus. De avond werd afgesloten met een heerlijke kip curry gemaakt door Boet.

Uttam

De nonnen vertelden ons dat de “aspirant adoptie ouders’’ uit Italië kwamen voor een kennismaking met Uttam, een jongetje van 6 jaar die nu 2 jaar in het kindertehuis woont. Uttam werd voorgesteld aan deze familie voor een eventuele adoptie bemiddeling. Het was voor iedereen dubbel om dit proces van zo dicht mee te maken. Van de ene kant waren de andere kinderen een beetje sip wetende dat Uttam misschien het huis gaat verlaten. En aan de andere kant zijn ze blij voor Uttam. De rechtbank- en adoptieprocedure wordt voorgezet.

Airconditioning

Dit bezoek hadden de nonnen vooral behoefte aan voedselvoorraden, mosquito netten en sanitaire voorraden. Er stond ook een Airco voor het gastenverblijf van de aanstaande adoptie ouders op de lijst. Zowel Indiase als buitenlandse aanstaande adoptieouders verblijven een aantal weken in het kindertehuis voor dat het kind officieel geadopteerd gaat worden. Zo kan iedereen wennen aan elkaar en de aanstaande adoptie ouders een beeld krijgen van het dagelijkse leven van het kind in het kindertehuis.

De gastenkamer is door de nonnen al helemaal netjes opgeknapt. Met een airco op de kamer zorgen we voor een aangenaam verblijf. De temperaturen lopen in mei op tot wel 48 graden. De doorstroom van kinderen zal op deze manier blijven en is er ook weer plek voor nieuwe kinderen die onderdak nodig hebben.

Dankzij alle donateurs kunnen we de voedselvoorraden voor heel 2020 garanderen. Ja lieve mensen dat zijn 76.650 duizend maaltijden voor alle 70 bewoners. Wij zorgen voor de olie, rijst, meel, suiker, kruiden, linzen, groenten (deels uit eigen tuin), hout en houtskool om op te koken. Tevens hebben we er voor gezorgd dat ze het hele jaar door ook vis en vlees kunnen kopen om dagelijks zo gevarieerd mogelijk te eten.

Tandenpoetsles

Tijdens ieder bezoek krijgt elk kind tandenpoetsles/instructie en controleer ik de tandenborstels en tandpasta.

Van mijn werkgever, Mondzorg voor Kids, ontving ik tandenborstels, tandpasta, en plaque verklikkers. Dat is een blauw/paarse vloeistof die je na het poetsen met een kwastje op iedere tand aanbrengt. De kinderen spoelen daarna met water en alles wat de tand dan nog een roze kleur geeft is zich gaan hechten aan de oude plak.

De kinderen vonden het een feest om te laten zien dat ze heel goed kunnen poetsten. En tot mijn verbazing hadden bijna alle kinderen een schoon gebit. Mijn poetslessen van de afgelopen jaren hebben goed geholpen.

Tweede Schooljaar van Lucy

Lucy ( rechts op de foto) heeft haar eerste studiejaar gehaald. Ze brengt mij wekelijks op de hoogte van haar ontwikkelingen. Ze moet er veel voor laten maar blijft positief en gaat vastberaden haar diploma halen in 2022. 

Dankzij uw donaties kunnen wij Lucy laten doorstuderen.

Volgend bezoek

Aangezien de baby in mei 2020 geboren zal worden zullen we de aankomende periode niet voor werkbezoek naar India gaan. We hopen dat alles goed gaat verlopen zodat we weer zo snel mogelijk kunnen afreizen naar India. Ik blijf wekelijks contact houden met het kindertehuis. Tot die tijd blijven we doorsparen voor zonnepanelen en de voedselvoorraden voor 2021.

Veel liefs,

Stephanie

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel