Nieuwsbrief 13

Project Vatsalya
‘Werken met vrouwen die uit diverse moeilijke situaties komen is zeer inspirerend en indrukwekkend. Ze blijven lachen, ondanks alles wat ze hebben meegemaakt. Dit maakt dat we gevuld zijn met diep medeleven en respect voor hen. Deze vrouwen zijn zo sterk, zelfs in hun kwetsbaarheid, zo warm en aanhankelijk, zelfs al waren ze nooit geliefd. Als echtgenotes en moeders, hun strijd is eindeloos, maar altijd weer die glimlach...’

een vrouw werkzaam in het project Vatsalya aan het woord:
Ik kreeg als kind nooit als eerste melk. Het was mijn broer die altijd als eerste melk kreeg. Want een jongen is nu eenmaal belangrijker in het gezin. Nu, jaren later zorg ik ervoor dat mijn zoon en dochter evenveel melk krijgen. Ze zijn me allebei even dierbaar. Als kind heb ik vroeger ook nooit kunnen genieten. Ik hielp al vroeg mee in het gezin en ik ging ook niet naar school. Ik belande later (tegen mijn wil in) in de prostitutie. Het was vernederend en uitbuitend. Het was een gevoel alsof ik iedere dag stierf.

Ik heb me vroeger veel zorgen gemaakt over hoe ik het allemaal zou gaan doen. Jaren later belande ik in dit project. Dit was mijn redding. Het was moeilijk voor mij om terug te keren naar een fatsoenlijk respectabel leven. Gelukkig is er op slechte dagen altijd een luisterend oor voor me. Iets wat ik ook niet kende. We helpen elkaar er doorheen. Als dit eerder op mijn pad was gekomen had ik het er veel beter vanaf gebracht. Maar het is goed zo. Dankzij de naaiopleiding in het project ben ik weer mens geworden. Ik word hier geaccepteerd en ik voel meer thuis. Ik werk hard om mijn kinderen de toekomst te geven die mij ontnomen is. Ik ben dankbaar voor deze kans. Ook ik heb hier recht op.

Politiek Café de Pas, Heesch
Zondag 1 maart 2015 was Didi Foundation op uitnodiging te gast bij het politiek café in de Pas in Heesch. Onder het onderwerp ‘Sociale noot’ mocht Didi komen vertellen. Het was georganiseerd vanuit de SP vanwege de verkiezingen van 18 maart jl. Renate en Stephanie waren hierbij aanwezig.Onder andere Hans van Lakwijk verzorgde deze middag. Vragen over het ontstaan van Didi en waar we onze donaties aan besteden konden we goed beantwoorden. Het publiek luisterde aandachtig. Na afloop hebben we onze prachtige olifantjes mogen verkopen. We hebben met succes 25 olifanten verkocht. Het was een geslaagde middag waar we Didi Foundation goed hebben kunnen promoten.

Jozefschool in Venhuizen
Dinsdag 10 maart is Stephanie te gast geweest op de Josefschool in Venhuizen (Noord Holland). Deze basisschool organiseerde op 26 maart een fancy fair wereld project met als thema ‘Azië ‘. De kinderen gingen zich actief inzetten voor drie goede doelen, waaronder Didi. Met een leuke PowerPoint presentatie mocht Stephanie aan alle klassen vertellen wat onze stichting allemaal doet. Haar eerste klasje was groep 1/2. Ze kwamen binnen met hun handjes tegen elkaar en zeiden allemaal tegelijk ‘Namaste’ (dat betekent hallo/goedendag in het Indiaas). Wat een warm welkom van de dag! Ze waren erg geïnteresseerd en stelden ook veel vragen. Een klein kleutertje zei: ‘mevrouw ik weet waarom u en de mensen in India zo’n bruin velletje hebben (met een Amsterdams accent) Ze wonen altijd dicht bij de zon!!’ Heerlijk om te horen. Gedurende de dag kwamen alle klassen om de beurt naar Stephanie’s presentatie luisteren.
De interactie was erg groot. Veel vragen kwamen recht uit het hart. Maar ook persoonlijk naar Stephanie. ‘Wat zielig dat je niet weet wie je mama en papa zijn’ en ‘Wat is jouw echte achternaam dan?’ Maar ook op de vraag: ‘wie heeft er een eigen wasmachine thuis’ stak iedereen zijn hand op. Toen ik vertelde dat de kinderen in India dit niet hebben en alles met de hand wassen, zag je ze nadenken.
Het was een bijzondere en ontzettend leuke dag. Deze dag heeft Didi Foundation € 2.500,- uiteindelijk opgeleverd. Wat een geweldig bedrag!

Verkooppunten olifantjes
Wij zijn erg trots en dankbaar dat onze olifanten op twee punten te koop zijn in Oss. Eén is gevestigd bij ‘Jouw Marktkraam’ in de Kromstraat 1, en het andere verkooppunt is bij het Hooghuis Lyceum aan de Verdistraat 75. Dus... wilt u een olifantje kopen? Ga dan gerust langs bij één van deze twee verkooppunten. Uiteraard zijn ze ook via onze website te bestellen. Voor slechts € 10,- steunt u Didi en heeft u een leuk cadeau om weg te geven.

Even voorstellen: Renate’s nieuwe uitdaging, 'Meesters van nu'
Naast betrokken lid bij Didi Foundation en docent Recht op de Juridische Hogeschool ben ik sinds begin dit jaar ook ‘Meesters van Nu’ begonnen. Samen met twee andere enthousiaste juristen zetten wij onze kennis in om iedereen vooruit te helpen, met of zonder juridische voorkennis.

Onze missie
Meesters van Nu biedt zowel particulieren als ondernemers duidelijkheid en ondersteuning bij alledaagse juridische kwesties. In begrijpelijke taal en op heldere wijze leggen wij juridische zaken uit. Dit bereiken wij door cursussen op maat aan te bieden en informatieavonden te verzorgen. Het recht voor iedereen toegankelijk maken is waar wij voor staan. Meesters van Nu is geïnspireerd door Didi Foundation. Als drie ondernemende vrouwen met een groot hart voor onderwijs voelt Meesters van Nu zich verbonden met Didi. Om die reden doneert Meesters van Nu een gedeelte van haar opbrengsten aan de stichting. Zo hopen zij een bijdrage te leveren aan goed onderwijs en een betere toekomst voor deze prachtige kinderen en vrouwen in India.

Zie www.meestersvannu.nl voor meer informatie.

 

 

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel