Nieuwsbrief 23

 

Dag beste lezer,

Het einde van het jaar is in zicht. Ondanks dit bijzondere jaar mogen wij als stichting tevreden terugkijken. Onze doelen voor 2020 zijn dankzij de trouwe donateurs toch gehaald:

Studiekosten voor het derde jaar van Lucy;
Voedselvoorraden voor 70 personen (kinderen, nonnen en overige personeel). Dankzij u verzorgen wij 76.650 duizend maaltijden per jaar;
Nieuwe voorraad in de webshop en een prachtig nieuw product.

We zijn trots en dankbaar dat Didi foundation in goede gezondheid 13 jaar bestaat.

 

Opleiding van Lucy

Lucy kijkt terug op een zwaar studiejaar. De universiteit was voor lange tijd gesloten. Online vragen stellen tijdens haar thuisstudie was soms onmogelijk. Onderwijzers waren regelmatig niet goed bereikbaar door slechte internetverbinding in hun dorp of stad. Op de campus deelt Lucy met 3 andere studiegenoten een kamer. Ze hadden gelukkig veel steun aan elkaar. De examens zijn online afgenomen en ze heeft haar tweede jaar met goede resultaten volbracht. Het praktijkgedeelte wordt uitgesteld naar hopelijk volgend jaar. We wensen Lucy veel succes in haar derde jaar. Wat zijn we trots op deze jonge aanstaande verpleegkundige.

Uttam

Na lang wachten is Uttam eindelijk geadopteerd. De rechtbank heeft de adoptie in behandeling genomen en officieel gemaakt. De aanstaande ouders hebben Uttam in de hoofdstad New Delhi opgehaald. Het was voor de zusters en alle kinderen een moeilijk moment om kleine Uttam te laten gaan. Uttam heeft ruim 3 jaar in het kindertehuis gewoond. Uttam woont nu met zijn adoptie-ouders in Sicilië. Stephanie en Boet hebben zijn lieve adoptie-ouders mogen ontmoeten en hebben nog steeds een heel leuk contact met ze. We wensen Uttam een heel fijn en gelukkig leven toe.

 

Dagelijkse leven in het kindertehuis

Helaas is ook in India de crisis nog niet voorbij. Afreizen naar India is niet mogelijk. De besmettingen zijn nog steeds te hoog, de ziekenhuizen overvol en de economische schade is groot. Veel arbeiders nemen het risico om toch hun werk op te pakken om voor hun familie te kunnen zorgen. Kinderhandel is op grote schaal aan het toenemen. De vraag naar goedkope arbeidskrachten is groot. Uit wanhoop worden de kinderen op pad gestuurd om extra geld bij te verdienen. De kinderen in het kindertehuis gaan nog steeds niet naar school. Ze mogen ook niet naar buiten. We zijn bang voor besmettingsgevaar en kinderuitbuiters die op de loer liggen. Nu krijgen ze dagelijks les van de nonnen. Het is nog steeds voor iedereen een geïsoleerd leven. Gelukkig hebben ze elkaar in goede gezondheid.

Ondersteuning

Het is voor ons niet mogelijk geweest om af te reizen naar India. Stephanie heeft wekelijks

contact met de nonnen. Ze wordt goed op de hoogte gehouden. We hebben deze maand de financiële ondersteuning per bank gestuurd. De voedselvoorraden zijn gelukkig weer aangevuld. Met de goedkeuring van de gemeente hebben de nonnen toegang tot de groothandel om groot in te kopen.

 

Aan iedereen die een donatie heeft gegeven, hartelijk dank! Dankzij jullie kunnen wij hulp blijven bieden, al is het op afstand.

Nieuw product in de webshop

Met trots gaan wij dit juweeltje aanbieden in onze webshop. Deze prachtige messing (brass) kruidenbox uit India is onmisbaar in de keuken van iedere kookliefhebber. Uw kruiden heeft u zo altijd makkelijk bij de hand. De kruidendoos bevat 7 bakjes waar u uw meest gebruikte kruiden in kan bewaren. Deze prachtige kruidendoos wordt verkocht inclusief 7 verschillende Indiase kruiden.

De messing kruidenbox weegt 949 gram. Doorsnede 18,5 cm, hoogte 8,5 cm.
Wij bieden de kruidenbox compleet aan met kruiden voor
60,00 excl. verzendkosten.

 

Kruidenbox

De opbrengsten van de verkoop gaan uiteraard naar het kindertehuis!

Kook in stijl met een goed gevoel.

Wij wensen iedereen een fijne kerst. Anders dan anders dit jaar maar geniet, tel uw zegeningen, zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Veel liefs,
Stephanie, Marlies en Renate

Didi Foundation

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel