Nieuwsbrief 20

Fietstocht 2019 
Voor het 5de jaar werd vanuit de MOV-groep Oss de fietstocht georganiseerd. Vanaf 09.30uur konden de deelnemers inschrijven in Oss voor de korte route (21km) of de lange route (51 km).

Wij als bestuur zaten op de eerste afstempel post bij Het Venster in Vinkel. De zon scheen volop en onze tafel stond vol met spulletjes uit India om te verkopen. Iedere deelnemer kreeg als bedankje een stoffen tas bedrukt met het logo en een muesli reep voor onderweg. De sfeer was uiterst goed en de opkomst was groot. We zagen veel vaste deelnemers maar ook nieuwe gezichten. Om 14.00uur keerden wij terug naar het inschrijfpunt. Daar konden de deelnemers tegen betaling wat eten en drinken. Ook was er een bingo/rad van fortuin. De gehele opbrengst is voor Didi. Wij kijken terug op een hele fijne dag. Bedankt MOV-groep en alle deelnemers.

De opbrengst  gaat in november besteed worden aan zonnepanelen.

Veel liefs,
Didi Foundation

Jyoti
Jyoti, van Nepalese afkomst, verbleef sinds klein meisje in het kindertehuis. Ze viel op in de Indiase cultuur. Met haar mooie Nepalese uiterlijk en lichte huidskleur stal ze vaak de show. Dansdocente worden was haar droom. In het kindertehuis danste ze vaak en leerden alle kinderen haar dansjes. Na haar 18de heeft ze het kindertehuis verlaten om gaan te studeren. Na haar studie is ze uiteindelijk als dansdocente in Jaipur les gaan geven. Stephanie heeft vaak zien dansen. Wat is ze goed! Jyoti is een traditionele danseres en dacht altijd al goed na over het leven. Nu op 23 jarige leeftijd heeft ze de liefde van haar leven gevonden. De liefde is nu officieel bekroond. Ze zijn getrouwd! Samen wonen ze nu in Mumbai en hebben regelmatig contact met Stephanie. Ze zijn heel gelukkig. Wij wensen Jyoti en haar partner een heel gelukkig leven samen.  

Website
Inmiddels alweer twee jaar geleden kwamen we op het idee om een nieuwe website te laten maken. Bas, een goede vriend van Stephanie bood aan om ons daarbij gaan te helpen. Bas is al vanaf het eerste moment betrokken bij Didi Foundation en is onze creatieve vormgever voor de stichting. We legden onze ideeën en wensen voor en Bas ging samen met Stephanie aan de slag. Het werkte erg plezierig samen. Hij kent de verhaallijn van Didi en voelt goed aan welk verhaal we met de website willen vertellen. Eindelijk na veel werk is de website zo goed als klaar. Het is echt een prachtige site geworden die twaalf jaar Didi verteld. 

Opleiding Lucy
Vorig jaar is Lucy, éen van de oudere kinderen gestart met een universitaire opleiding van vier jaar tot verpleegkundige in Bangalore. Haar vierjarige vooropleiding heeft ze al afgerond op eigen kracht. Wij als stichting hebben onderwijs hoog op onze prioriteitenlijst staan. Ieder kind mag van ons, als ze de ambitie hebben, door studeren. Ze woont dan ook vier jaar lang intern bij de universiteit omdat de afstand naar Jhansi te groot is. Iedere week heeft Stephanie contact met Lucy. Ze verteld dan uitgebreid hoe het gaat en wat ze heeft allemaal heeft gedaan. Lucy is een echte doorpakker en doet er alles aan om haar studiepunten te halen. Ze heeft het eerste jaar gehaald en mag door naar het tweede jaar. Wij als stichting ondersteunen haar financieel om deze studie af te kunnen ronden. Haar grootste wens is om ooit verpleegkundige te worden. Zorgen voor haar medemens. Dat was haar karakter ook al in het kindertehuis. Wij wensen Lucy heel veel succes in haar tweede jaar. En we hopen natuurlijk dat Lucy de opleiding volledig zal gaan afronden en vervolgens volledig op eigen benen kan staan. Als je in India geen familie of netwerk hebt waar je op terug kan vallen zijn er weinig kansen voor je. Maar deze mooie kans kan Didi Foundation haar gelukkig geven. 

Bezoek november 
Stephanie gaat begin november weer naar India. We hopen dit jaar zonnepanelen te kunnen plaatsen. Ook worden opnieuw de voedselvoorraden, persoonlijke hygiëne benodigdheden aangevuld en worden de tandenpoetslessen weer opgepakt. 

Wij blijven altijd op zoek naar nieuwe sponsoren om dit prachtige werk voort te blijven zetten. Wilt u ons steunen of heeft u vrienden, familie of kennissen die nog een goed doel zoeken?  “ Lieve mensen, zeg het voort”

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel