Nieuwsbrief 22

Lockdown en een nieuwe baby in het kindertehuis. 

De lockdown heeft een groot deel van de Indiase bevolking hard geraakt. Voor de lagere klasse betekent dit; geen werk dus geen inkomen. Ze werken vaak ver van huis waardoor afreizen naar hun familie niet mogelijk was. De achterblijvers thuis hadden geen financiële middelen om hun kinderen te voeden. Dat heeft erin geresulteerd dat veel kinderen op straat zijn beland. Bij het kindertehuis werd dagelijks aangebeld door ouders met de vraag of ze hun kinderen daar mochten achterlaten. Dit alles uit pure armoede en wanhoop.

Onze eigen kinderen zijn al maanden niet van het terrein af geweest. Met pijn in ons hart moesten wij nee zeggen tegen nieuwe kinderen. Het risico was te groot dat bewoners van ons tehuis besmet zouden raken met het coronavirus. 

Gelukkig is iedereen nog steeds gezond in het kindertehuis.

 

Sinds kort is er een nieuwe bewoner in het tehuis. Hij werd op straat gevonden, was 2 dagen oud en woog 2.1kg. De baby werd onmiddellijk voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig heeft hij geen corona. De nonnen hebben hem de naam Arjun gegeven. Er staat een bericht over Arjun in de plaatselijke krant. Komen zijn ouders of familie hem niet binnen 40 dagen ophalen dan blijft hij in het kindertehuis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fietstocht MOV-OSS 2020 geannuleerd 

Helaas gaat de jaarlijkse fietstocht van de MOV-Oss waar wij altijd met veel plezier naar uitkijken, dit jaar niet door. De fietstocht is verplaatst naar 2021. Jammer want daardoor loopt onze stichting sponsorgelden mis die we hard nodig hebben om de voedselvoorraden te kunnen aanvullen en het college geld van Lucy te betalen.

Gelukkig zijn er toch veel mensen die gedoneerd hebben. Dankzij jullie kunnen we nu voor het derde jaar op een rij de voedselvoorraden volledig sponsoren.

Uttam

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik jullie over de geplande adoptie van Uttam. Helaas door de corona is de adoptie procedure stil te komen liggen. Zodra alles weer op gang gekomen is zal zijn paspoort geregeld worden. Zijn ouders kunnen niet wachten om Uttam op te halen. 

 

Baby nieuws.

Stephanie (rechts) en Renate (links) zijn eind mei en begin juni moeder geworden. Stephanie van een gezonde zoon genaamd Boet en Renate van haar tweede kind een gezonde dochter genaamd Ella. Het gaat met beide moeders en baby’s goed. 

 

 

Tot slot willen wij alle vaste, nieuwe en eenmalige donateurs nogmaals hartelijk bedanken voor jullie (trouwe) bijdrage. Didi bestaat nu 12,5 jaar. Jullie maken het verschil voor deze kinderen. Dankzij jullie kunnen wij ons werk voortzetten en alle kinderen blijven ondersteunen daar waar nodig is. 

 

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel