Nieuwsbrief 19

Een update van de laatste ontwikkelingen uit het kindertehuis
Alle 45 kinderen zijn nog steeds in goede gezondheid en wonen in het kindertehuis.
De dagelijkse routine van het naar school gaan, huiswerk maken en spelen herhaalt zich iedere dag. Afgelopen kerst hebben we met onze kerstactie ervoor kunnen zorgen dat iedereen die betrokken is bij het kindertehuis, een heel jaar lang te eten heeft. Het gaat om 70 personen waaronder alle kinderen, de nonnen, de nonnen in opleiding, klusjesmannen en het personeel die iedere dag zorg draagt voor het vee en de tuin. Dankzij een vermelding in het tijdschrift JAN online en de geweldige donaties konden wij dit waarmaken. Dat onze dank HEEL GROOT is spreekt voor zich.

Een leuk weetje: 70 personen eten drie maaltijden per dag. Dat zijn 210 maaltijden per dag. Ofwel 6.300 maaltijden per maand. En dus 76.650 maaltijden per jaar. En wat zijn we daar trots op!!! We hebben gekozen voor goede basis ingrediënten. Je hebt ook in India verschillende kwaliteiten voedsel. Maar vooral variatie van het eten was belangrijk. Voor- heen was dat iets wat mij ieder bezoek opviel. Vaak de- zelfde maaltijden en dat drie maal per dag. Dankzij u allen dus meer variatie aan voedsel.

Opleiding van Lucy
Al eerder vertelde ik jullie over onze student Lucy die 5 jaar geleden het kindertehuis verliet om gaan te studeren. De studie was vanuit het de nonnen geregeld. Een soort vervolg opleiding. Ook realiseerde ze zich dat ze na het afronden van deze opleiding nog onder aan de basis stond van de werkmaatschappij. Lucy is samen met Dolly (ook wonende in het kinder- tehuis) degene die echt uitblinken in het studeren. Daarnaast hebben nog 6 andere meiden het kindertehuis verlaten en zijn na de basis opleiding uit eigen wil getrouwd of gaan werken. Wij als Didi Foundation hebben altijd gezegd tegen de grote meiden: Als je de ambitie hebt om serieus verder te studeren zijn wij er voor je. De financiële ruimte is ervoor gereserveerd om dit ook waar te maken. Wij als bestuur hebben daar altijd rekening mee gehouden in onze uitgaven naar het kindertehuis toe.

Lucy is éen van de oudere meiden die is opgegroeid in het kindertehuis. Inmiddels volgt ze een 4-jarige opleiding om uiteindelijk verpleegkundige te worden. Over een paar maanden zal ze haar eerste jaar afronden. Met Stephanie heeft ze regelmatig contact. De start was moeilijk aangezien ze vanaf de eerste dag op de campus van school is gaan wonen. Ze deelt met 3 andere medestudenten een kamer en komt weinig buiten de campus. Kortom, een nieuw positie vinden in je eigen leven heeft veel moed en doorzettingsvermogen gevraagd van haar. Maar twee weken geleden had ze de eerste uitslagen binnen en die waren boven gemiddeld. Ze zag heel erg op tegen de anatomie en psychologie maar ook die vakken heeft ze inmiddels afgerond. We zijn ontzettend trots op haar!

Warm water
In 2017 bestond onze stichting 10 jaar en dat hebben we grootst gevierd door een grote verbouwing uit te laten voeren in het kindertehuis. In alle slaapvertrekken hebben we nieuwe tegelvloeren laten leggen. Het schilderwerk is vernieuwd en voor de kinderen zijn er nieuwe toiletten en douches gemaakt. Deze douches waren wel voorzien van stromend water maar nog niet van warm water. Met als gevolg dat de kinderen in de wintermaanden niet wilden douchen in de vroege ochtend voordat ze naar school gingen en ’s middags kwam het er vaak niet meer van. Hier moest verandering in komen. Maar omdat de kosten erg hoog waren van Solar tanks hebben we daar lang voor gespaard voor we tot de aanschaf over zijn gegaan. Allemaal met het idee dat dit op de lange termijn kostendekkend zou zijn en er zo optimaal gebruik kan worden gemaakt van de vele zonuren in India. Omdat onze Kerstactie zo succesvol was hebben we naast het jaar voedselvoorraad ook 3 solars kunnen kopen. Drie tanks van ieder 200 liter watervoorraad die verwarmd worden. Dank daarvoor!

Stephanie heeft wekelijks contact met het kindertehuis en blijft zo goed op de hoogte van alle kinderen en nonnen. Er zijn op dit moment geen noodzakelijke prioriteiten om in mei naar India te gaan. Het werk- bezoek is om die reden ook uitgesteld tot November. Mochten er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, dan houden wij u zeker op de hoogte.

Veel liefs,
Didi Foundation

 

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel