Nieuwsbrief 18

De bruiloft van Sangeetha

Sangeetha woont sinds haar geboorte in het kindertehuis. Ze heeft als klein kind een hartoperatie ondergaan en heeft altijd extra medicatie gehad. Wij hebben daar met Didi Foundationook jaren financieel in bijgedragen. Ze is beperkt met haar long-inhoud en kan daardoor moeilijk meedoen met sportactiviteiten en zware inspanningen. Naarmate ze ouder werd had ze altijd de wens om vroeg te trouwen. De nonnen en ik, Stephanie, hebben haar altijd proberen in te laten zien dat doorstuderen mogelijk was. Sangeetha bleef bij haar droom. Trouwen.... En vorig jaar heeft ze DE liefde van haar leven gevonden. Een jongen van school waar ze al een hele tijd gek op was. Afgelopen kerst kwamen haar aan-staande schoonouders naar het kindertehuis om zichzelf voor testellen. De jongen vroeg aan de nonnen officieel of hij de handmocht van Sangeetha. In eerste instantie zeiden ze nee. Afgelopen mei was ik in het kindertehuis en hebben ze de situatie voorgelegd met Sangeetha. Na veel gesprekken hebben de nonnen eindelijk toestemming gegeven en kwamen de aanstaande schoonouders naar het kindertehuis. Op 5 juli zijn ze dan ook officieel getrouwd in het kindertehuis.Samen met alle kinderen zijn er op de dag voor de bruiloft allerlei traditionele ceremonies gehouden. Voor Sangeetha waren het dagen met hele gemengde gevoelens. Van de ene kant was ze heel erg blij dat ze mocht trouwen met de liefde van haar leven. En van de andere kant heeft ze het kindertehuis na de bruiloft per direct verlaten om bij haar man en schoonfamilie in te trekken. Gescheiden na 19 jaar van al haar 35 broertjes, zusjes, nonnen en het dagelijkse leven. Dat zal niet makkelijk worden in het begin. Het is de regel dat ze na de bruiloft gedurende1 jaar niet meer het kindertehuis bezoekt. Dit om zich volledig te concentreren op haar nieuwe leven als “ vrouw van”.

Wij wensen haar heel veel geluk in haar leven. Met kerst zal ik een bezoek gaan brengen aan Sangeetha.

Baby Priya is geadopteerd
Afgelopen kerst woonde er sinds een aantal maanden een lieve baby, genaamd Priya, in het kindertehuis. Ze was door haar moeder direct na de geboorte afgestaan. Haar 14-jarige moeder was verkracht door 3 mannen en is helaaszwanger geraakt door 1 van hen. Twee grote trauma’s voor haar moeder. Ik kan er maar niet aan wennen dat dit helaas nog steeds regelmatig voorkomt. Wat een verdriet en een gemis moet dat zijn. Gelukkig heeft de moeder gekozen voor veilige bevalling in het ziekenhuis. Baby Priya is meteen na 4 dagen in het kindertehuis komen wonen. Na een aantal maanden komen kinderen pas op de wachtlijst voor adoptie. Priya heeft een hele lieve familie gevonden wonende in de hoofd-stad Delhi. Ik heb ze ontmoet en ben bij de eerste ontmoeting totaan de overdracht erbij geweest. Wat was dit bijzonder. Twee hele leuke mensen die na 8 jaar eindelijk ouders zijn geworden van een kleine baby die alle liefde en geborgenheid verdiend. Baby Priyaheeft nu Aaira-Eileen en zijn ontzettend gelukkig samen

Bharam
Bharam is 3 jaar geleden in het kindertehuis komen wonen. Bharam was toen al 6 jaar. Hij was weggelopen van huis en liet weten dat hij nooit meer terug naar huis wilden. De nonnen hebben uitgezocht waar hij vandaan kwam. In overeenstemming met zijn ouders hebben ze afstand gedaan van Bharam. Behoorlijk heftig wetende dat hij waarschijnlijk niet geadopteerd zal gaan worden op deze leeftijd. Bharam is echt een buitenjongen. Altijd te vinden in de tuin. Zeer sociaal en ja ik had iets speciaals met Bharam. Je zag altijd de tevredenheid in zijn ogen. Hij zei ook altijd.. “Didi, ik ben zo blij dat ik hier woon!” ...dat zegt genoeg over zijn verleden. Bharam heeft alleen grote concentratieproblemen waardoor het niet zo goed gaat op school. Maar wat doet deze jongen zijn best. De nonnen hadden hem toch op de adoptielijst geplaatst. Afgelopen mei was er een ouder stel die al heel lang kinderloos waren en graag een ouder kind wilden adopteren. Alsof het zo moest zijn. Bharam is geadopteerd naar een welgestelde familie waar hij alle liefde en kansen zal krijgen die hij verdient. De zusterheeft hem vorige week bezocht in Zuid- India, Chennai waar hij nuwoont. Hij gaat naar school, krijgt bijles, heeft een eigen tuintje en is gelukkig. Mijn hart smelt.

Lucy
Lucy, 22 jaar is een hele lieve jonge meid die sinds haar geboorte in het kindertehuis woont. In 2013 heeft ze het kindertehuis verlaten om naar een campus te gaan om verder te studeren. Ze was altijd heel erg ambitieus. Ze heeft haar studie als verpleeg-kundige gehaald en wilde graag verder in de verpleegkunde. De nonnen zorgen voor de eerste basis opleiding. Helaas is er niet genoeg geld om Lucy verder te laten studeren. Didi Foundation heeft altijd gezegd dat wij ze de kans bieden omverder te studeren. Lucy is nu onze student die wij financeel voorde komende 4 jaar gaan sponsoren. De kosten bedragen 1500 Euro per jaar inclusief alles. Denk daarbij aan boeken, schoolgeld, materialen, eten en inwonend op de campus. Haar mondeling en schriftelijke toelating op de Rajiv Gandhi University of Health Sciences, in Karnataka is akkoord. Ze gaat haar study volgen in College of Nursing, St. Martha ’s Hospital, Bangalore.

Wij zijn zo trots dat we na 10,5 jaar Didi Foundation in staat zijn om Lucy volledig gaan te sponsoren. Allemaal mede dankzij u. 

Oproep voor zonnepanelen
Nog steeds zijn wij opzoek naar iemand die wilt adviseren metzonnepanelen en even met ons mee kijkt naar de offertes vanuit India. Kent u of weet u iemand die ons wilt helpen....financieelen/of met advies....

Zeg het voort lieve mensen. Onze dank is groot!

Veel Liefs,
Didi Foundation

 

 

 


 

Fietstocht
Lieve mensen, Op zaterdag 1 september organiseert MOV- Oss de jaarlijkse fiet-stocht voor Didi Foundation. De inschrijving zal vanaf 09.30 uur plaatsvinden bij de parochie aan de Koornstraat te Oss. Wij zijn ontzettend blij dat er weer gefietst gaat worden voor Didi. Twee prachtige routes kunnen er gefietst worden. Didi zal op 1 van de stempelposten aanwezig zijn. Tot dan !!!

 

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel