Nieuwsbrief 14

De nieuwe vloer
Afgelopen maart ben ik in het kindertehuis geweest. Naast de aankoop van de wasmachine stond er ook nog een nieuwe vloer in het kindergedeelte op de planning. Het is voor Didi Foundation de derde vloer sinds 2007 die we hebben gekocht. De vorige twee vloeren waren zeilvloeren. De vloer wordt bijna 24 uur per dag intensief gebruikt. Kinderen spelen, eten en slapen er in de middag op. Ze maken zelfs hun huiswerk op die vloer. Kortom het was tijd voor een goede vloer met een langere levensduur. Na goed overleg waren we eruit. We hebben gekozen voor een antislip tegelvloer. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een goede vloer in Jhansi.
In de tweede winkel viel mijn oog op een goede lichtkleurige tegelvloer. De nonnen waren het met mij eens. Onderhandeld, betaald en dezelfde dag nog thuis gebracht. Cement hebben we in de straat naast het kindertehuis geregeld. Drie weken later is de vloer gelegd. Het resultaat is werkelijk prachtig!

Een verhaal uit het kindertehuis.
Deze keer aan het woord: Nirmala en Sangeetha Twee meiden van 18 jaar die klaar zijn om op eigen benen te staan. Nirmala en Sangeetha wonen al heel hun leven in het kindertehuis. De eerste keer dat ik ze zag waren ze pas negen jaar oud.

Sangeetha was altijd stil en keek met haar prachtige ogen dromerig de wereld in. Ze heeft een hartafwijking waardoor ze ook minder energie heeft dan andere kinderen. Didi Foundation heeft vanaf die tijd ook de zorg voor haar medicatie op zich genomen. Haar droom was altijd dokter worden. Zieke mensen beter maken, dat is wat ze graag wilde. Op school had ze het zwaar om mee te komen met de rest. Ook intensief gymmen op school was niet mogelijk. Verder studeren was dus helaas geen optie voor haar. Ze heeft een tijdje in het kindertehuis als assistent voor de was taken en bij de kleuteropvang gewerkt. Dat was geen succes. Ze wilde meer. Tijdens mijn laatste bezoek heeft ze een sollicitatiegesprek gehad voor de functie van balie secretaresse bij een kantoor. Na een dag meegelopen te hebben was ze aangenomen. Ze kwam stralend terug en vertelde mij over haar ervaring. Eindelijk een baan die goed bij haar past!

Nirmala ( bijnaam Giggle ) was altijd ondeugend met een goedlachs humeur. Ze was te herkennen aan kort geknipt haar en jongensachtige kleding. Nee Nirmala is geen doorsnee meisje. Wat mij altijd opviel was dat ze heel erg behulpzaam was en wist van aanpakken. Wat ze wilde worden was alleen altijd nog de vraag. Het maakte haar niet zo veel uit maar trouwen wilde ze niet. Nu jaren later heeft ze in Jhansi ( dicht bij het kindertehuis) een baan gevonden als verzorgster
in een bejaardentehuis. Ze woont intern, heeft een eigen slaapkamer en komt nu alleen nog tijdens de vakanties terug naar het kindertehuis, haar thuis. Ik zag haar afgelopen maart toen ze voor het eerst weer even naar huis kwam. Wat zag ze er goed uit! Na heel lang gekletst te hebben vroeg ik wat ze nodig had
op dit moment. Ze antwoordde ‘niets Didi’ en op dat moment liet ze mij, met grote trots en een big smile, haar eerste verdienste zien. Ze ontvangt salaris en spaart bijna twee derde van haar maandsalaris op haar eigen bankrekening voor de toekomst. Wat ben ik trots op deze sterke meiden!

Kleine Nieuwsberichtjes
Ik, Stephanie, wil jullie mededelen dat ik met kerstmis weer bij de kinderen kan zijn. Sinds twee maanden heb ik een nieuwe baan en was het even de vraag of ik naar India zou kunnen gaan. Vorige week is het mij officieel toegezegd dat ik kan gaan. Ik ben mijn werkgever en collega’s hier erg dankbaar voor. Hopelijk kunnen we dan verder wat op onze onderhoud planning staat. Onder andere een nieuwe vloer in het vertrek van de grote kinderen.

MOV- groep Oss heeft vorig jaar een fietstocht georganiseerd. Het was voor de MOV de eerste keer dat ze voor Didi Foundation gingen fietsen. Wij als bestuur waren de hele dag aanwezig bij de stempelpost en hebben aan alle deelnemers uitleg gegeven over de stichting . Het was een geslaagde dag met prachtig weer en veel deelnemers. De voorzitter Dhr. Delpeut heeft ons laten weten dat ze dit jaar weer voor Didi Foundation gaan fietsen. We zijn erg blij met dit goede bericht. Het is de eerste of tweede week van september. Daarover horen jullie later meer.

Olifantjes
Zoekt u nog een leuk (kraam) cadeautje waarmee u ook nog eens vrouwen uit India mee ondersteunt? We hebben nog steeds leuke olifantjes te koop via onze webshop of bij onze verkoop punten:

De Mix
HooghuisschoolindeVerdistraat 75, Oss

“Jouw marktkraam“
Kromstraat 1, Oss.

Welkom Vic
Op 20 maart is ons bestuurslid Renate de Wit-Brugman trotse moeder geworden van een heel knap zoontje genaamd Vic.

Adoptiedag op basisschool ‘t Palet in Dinther
Donderdag 19 mei was het zover. Een grote inzamelingactie voor Didi Foundation. Afgelopen maart werd ik gebeld door de directrice van basisschool ‘t Palet in Dinther. Met trots vertelde ze dat Didi Foundation uitgekozen was tot hoofddoel van hun jaarlijkse sponsoractie. Het zusje van de directrice is ook lang geleden geadopteerd vanuit het zelfde kindertehuis in Jhansi. Dus was voor haar “Didi”( wat grote zus betekent) erg toepasselijk. Trots en enthousiast was ik direct! Het blijft iedere keer een feestje als je ergens je verhaal mag komen vertellen. Op DE grote dag was ik al om 8.00 uur aanwezig. Wat een fijne sfeer hing er op de school. Iedereen was druk in de weer om het een geslaagde dag te laten worden. Ruim 400 kinderen stonden buiten klaar op het schoolplein. Alles klaargezet en tot het begin van de middag heb ik aan iedere klas een PowerPoint presentatie gegeven. Dit is toch wel het allerleukste om te doen. Vertellen over het kindertehuis geeft de kinderen vaak nog meer spirit om extra hun best gaan te doen. Ik merk dat deze persoonlijke uitleg veel indruk heeft gemaakt bij de kinderen. Ze waren echt op de hoogte waarvoor ze zichzelf zouden gaan inzetten die dag. In de middag was er een sportief gedeelte binnen en buiten. De kleuters gingen wandelen, in de gymzaal waren sportactiviteiten en buiten kon je steppen en spelletjes spelen. De kinderen werden gesponsord door familie en kennissen. 

Vanaf 18.30 uur begon het avondprogramma. Het weer was uitstekend om het schoolplein om te toveren tot een gezellige markt. Iedere klas had zijn eigen activiteit om geld op te halen. Er werden onder andere Cup cakes, taarten, speelgoed en zelfgemaakte geluk hangers verkocht. Ook de wereldwinkel stond er met een stand. Het was een hele fijne dag tot laat in de avond. Een paar weken later werd de bekendmaking officieel bekend gemaakt. Op vrijdag ochtend stonden er ruim 400 kinderen in de gezamenlijke ruimte in spanning te wachten. 

Deze geslaagde dag heeft een prachtig eindbedrag opgeleverd van maar liefst € 7.621.28. Daarvan ging € 4.559,44 en ook nog eens € 250.00 van de wereldwinkel naar Didi Foundation. Wij willen iedereen die zich ingezet heeft op deze onvergetelijke dag enorm bedanken. We zijn trots op jullie allemaal.

 

 

© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel