Nieuwsbrief 26

 

 
 
 
 

Dag allemaal,

 

Lucy

Onze studiebol Lucy is het oudste kind van het kindertehuis. Wij ondersteunen haar financieel met haar studie tot verpleegkundige. Ze loopt regelmatig Co-schappen mee in het ziekenhuis in Bangalore. Lucy zit nu in haar examenjaar.

Tijdens haar nachtdienst stuurde Lucy een paar foto’s met verhalen. Naast alle spoed incidenten op de eerste hulp was er een  gebeurtenis die Lucy niet snel zal vergeten. Een baby die te vroeg werd geboren in het ziekenhuis is meteen achtergelaten door haar moeder. Helaas wilde de moeder haar baby niet voeden. De reden; het was een meisje. De moeder verliet direct na de bevalling het ziekenhuis. Er wordt nu voor de baby een fijne familie gezocht. Voor Lucy was dit heel confronterend om van dichtbij mee te maken aangezien haar eigen leven ook zo begon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Babynieuws

De 21 jarige Sangeeta heeft vanaf haar babytijd in het kindertehuis gewoond. Ze groeide op met hartproblemen en had dagelijks medicatie en extra zorg nodig. Onze stichting heeft daar jaren aan bijgedragen. De ambitie om verder te studeren had ze niet. Ze wilde graag trouwen en moeder worden. Beide is gelukt. Ze heeft haar vriendje zelf uitgekozen en is met toestemming van de nonnen uit het kindertehuis getrouwd en verhuisd naar haar nieuwe schoonfamilie in Nasik (regio Mumbai). Sinds kort is ze moeder geworden van een dochter genaamd Fiona. 

 
 
 

 
 
 
 

Onze stichting geeft ieder kind de mogelijkheid om na het 18de jaar verder te studeren. Het kindertehuis kan de vervolgstudies niet bekostigen. Ze hebben dan het basis-diploma en kunnen een bepaalde richting kiezen. Na het 18de levensjaar verlaten de kinderen het kindertehuis om plaats te maken voor nieuwe kinderen. We zien vaak dat de kinderen in een gat vallen. Ze hebben geen ouders of familie die hen ondersteunen. Ze kunnen gaan werken maar met een basis diploma is het moeilijk rond te komen en te sparen voor een vervolgstudie.

In 2006 heeft de Indiase regering een nieuwe wet aangenomen dat meisjes mogen trouwen als ze 18 jaar zijn en jongens als ze 21 jaar zijn. Dit om te voorkomen dat kinderen te jong trouwen. De meisjes die bij ons in het kindertehuis trouwen kunnen geen grote bruidsschat meebrengen en belanden zo vaak in arme schoonfamilies. Soms maken kinderen verkeerde keuzes. Helaas zijn er 2 kinderen op het verkeerde pad terecht gekomen. Gelukkig heb ik regelmatig contact met ze. Het is lastig om deze kinderen van gedachten te doen veranderen. Wat hun keuze ook is, wij als stichting en de nonnen blijven altijd in gesprek met hen zodat ze weten dat ze niet vergeten worden en het nooit te laat is om alsnog gaan te studeren.

 
 
 
 

Voedselvoorraden 

Op dit moment is het erg warm in India. Dagen van 46 graden zijn geen uitzondering. Normaal worden de verse voedselvoorraden 1 keer per week groot ingekocht en opgeslagen in een donkere koele kamer. Omdat het nu zo warm blijft is de donkere kamer te warm geworden. Men kan niet alles koel houden in de koelkasten en men moet vaker naar de markt om inkopen te doen. Er wordt 3x per dag gekookt voor 70 personen. 

Dankzij jullie donateurs, heeft de stichting ervoor kunnen zorgen dat voor het komende half jaar de voedselvoorraden en persoonlijke toiletartikelen zijn aangevuld.

Een bedrag van € 5.000,- is overhandigd aan het kindertehuis. Hiervan werden onder andere de volgende boodschappen ingekocht.

1.700 kg rijst ,1000 kg dahl, 400 liter olie, 1500 kg bloem, 300 kg suiker, 10.000 kg hout, 10.000 kg houtskool

Daarnaast worden er nog: verse kruiden, specerijen, zout, eieren, thee, ghee, pampers, babyvoeding, medicijnen, maandverband, zeep, shampoo etc. etc. gekocht. Groenten komen uit eigen tuin, soms van de markt. Vlees, vis en kip worden op bestelling vers klaargemaakt aan huis.

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polly Didi

Graag willen wij jullie voorstellen aan een heel belangrijk persoon, Polly Didi. Ze is 30 jaar geleden als kinderverzorgster in het kindertehuis komen wonen en is nooit meer weggegaan. Iedere baby of kind dat binnen komt wordt verzorgd door Polly Didi. Ze is een vertrouwd gezicht voor alle kinderen. Polly Didi staat dag en nacht klaar met een lach op haar gezicht. Zij is de moeder van alle kinderen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Zolang het voor ons nog niet mogelijk is om naar India te reizen zal de stichting zich blijven focussen op de financiering van primaire levensbehoeften zoals: voeding, verzorging en onderwijs. Wij hopen in de nabije toekomst weer meer te kunnen betekenen voor de kinderen.

 
 
  
 
 

Wij hopen dat jullie onze nieuwsbrief met plezier blijven lezen. Stuur deze brief door naar geïnteresseerden. Elke donatie is meer dan welkom.

Veel liefs,

Stephanie van Koolwijk                                                                                                       Namens Didi Foundation

 
 
© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel