Nieuwsbrief 24

Dag allemaal,

Terwijl India nog steeds iedere dag nieuwe corona-besmettingen telt is er nieuwe ziekte uitgebroken: Mucormycosis is de officiële naam. In de volksmond wordt het zwarte schimmel genoemd. Een zeldzame infectieziekte die vaak dodelijk is en wie overleeft heeft grote kans op zware verminkingen. Vooral corona-patiënten worden nu getroffen. Het is u vast niet ontgaan op het nieuws. Op het hoogte punt begin mei waren er 400.000 corona-besmettingen per dag en zoveel doden dat er niet eens ruimte genoeg was om iedereen te kunnen cremeren. 

Helaas zijn er in het kindertehuis 8 kinderen en 1 non positief getest op corona. Ze zaten samen in isolatie in een bijgebouw achter in de tuin van het kindertehuis. Er is nu een kleine groep jongere nonnen in het kindertehuis, de oudere nonnen zijn tijdelijk terug gekeerd naar hun eigen familie. De adviseur van het kindertehuis Mr. Rajeev Sharma is helaas zwaar getroffen door Mucormycosis, zijn toestand is nog steeds niet stabiel. Laten we bidden dat hij snel weer opknapt.

Naast alle nare berichten van de situatie in India hebben we ook positief nieuws te melden.

Rohit die geboren is met twee korte armpjes woont samen met zijn twee zusjes in het kindertehuis. Ze zijn 4 jaar geleden achtergelaten op het treinstation in Jhansi en er heeft helaas niemand gereageerd op hun oproep in de krant. Het is voor Rohit lastig om naar de reguliere school te gaan. Er is een speciale school gevonden voor Rohit in Varanasi, 550 km van het kindertehuis vandaan. Rohit gaat deze maand naar zijn nieuwe school en gaat daar ook intern wonen. In de schoolvakanties halen de nonnen Rohit weer op om vakantie te vieren in het kindertehuis samen met zijn zusjes en alle andere kinderen. Over een paar jaar mag Rohit op kosten van de stichting naar het ziekenhuis voor een operatie aan zijn handen. Wij blijven Rohit volgen en helpen waar het mogelijk is.

 
 
  
 
 
 

Lucy

Onze studiebol die in het 3de jaar van haar opleiding zit heeft een zwaar jaar achter de rug. De thuisstudies zijn zwaar en vragen stellen aan de docenten was door de slechte internetverbinding niet mogelijk. Ze heeft deze maand examen gedaan en alle uitslagen waren toch boven gemiddeld. Wij zijn zo ontzettend trots op haar.

 
 
 
 

Uttam

Uttam is in februari dit jaar geadopteerd naar Sardinië en is daar deze maand officieel inwoner geworden. Het was een grote verandering voor Uttam. Hij moest erg wennen aan een compleet ander leven. Ook het 'alleen zijn' in het begin was zwaar voor hem. Uttam heeft nu zijn draai gevonden, is heel vrolijk en spreekt al goed Italiaans.

 
 
 
 

Pasen 

De stichting had voor de paasdagen een cadeau pakket samengesteld voor de kinderen om ze extra te verwennen. De verrassingsbox was gevuld met paas-ontbijtborden, decoratie paaseieren, chocolade, snoepjes, ballonnen, groentezaden voor de tuin en een paasboodschap voor iedereen. Het kindertehuis telt op dit moment 38 kinderen en 12 baby’s.

 
 
 
 
 
 
 
 

Voedsel voorraden zijn aangevuld

 

Dankzij jullie hebben wij de basis voedselvoorraden tot en met september aangevuld (o.a. rijst, bloem, dhal, suiker, thee, kruiden, olie, etc.) maar ook brandhout en houtskool (ongeveer 20.000 kg). Tevens is er tot en met September nog voldoende budget om wekelijks groenten, fruit, vlees, vis en baby poeder te kunnen kopen. 

Wij willen nogmaals alle donateurs laten weten dat wij jullie ontzettend dankbaar zijn. Stephanie heeft regelmatig contact met het kindertehuis en zal, zolang het nog niet veilig is om af te reizen naar India, zoveel mogelijk op afstand blijven ondersteunen en jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Veel liefs,

Stephanie van Koolwijk

 
 
© 2017 - 2024 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel