LAATSTE NIEUWS

Dag allemaal,

 

Wij hopen dat iedereen een fijne zomervakantie heeft gehad. Terwijl het nu nog 31 graden is in Jhansi, genieten ze daar van de nazomer. De zomer was voor de kinderen en nonnen een droevige vakantie. Met twee sterfgevallen in het kindertehuis was de zomervakantie anders dan gehoopt.

 
 
 
 

 

Mama Rita

Op vrijdag 28 juli is op 94-jarige leeftijd Mama Rita overleden. Ze was al enige tijd dementerend. Mama Rita, afkomstig uit Malta, heeft ruim 40 jaar in het kindertehuis gediend. Ze was dol op alle kinderen en altijd goedlachs. Ze bracht in de jaren '70 en '80 de kinderen naar de adoptieouders in Zweden, Denemarken, Italië en Nederland. Ook tijdens al mijn 34 bezoeken aan het kindertehuis stond Mama Rita altijd op me te wachten bij de poort. Iedere ochtend maakte ze ontbijt en bleef ze bij mij aan tafel zitten tot ik klaar was. Datzelfde was ook bij de lunch en het diner. Wij konden over van alles kletsen. Ze had zoveel meegemaakt door de jaren heen. Ze was de oma voor iedereen. Het gemis is groot. 

 
 
   
  
 
 
 

Zuster Zita

Nog geen 3 dagen later op 30 juli is het hoofd van het kindertehuis zuster Zita op 67-jarige leeftijd overleden (rechts op de foto). Zij stond ruim 10 jaar lang dag en nacht klaar in het kindertehuis. Zuster Zita regelden alles in het kindertehuis. Ze had het beste voor met de kinderen en de kinderen waren dol op haar. De kinderen konden lekker kind zijn bij haar. 

 
 
  
 
 

Ik kon het heel goed vinden met Zuster Zita en Zuster Rose Mary (haar compagnon links op de bovenstaande foto), onze neuzen stonden dezelfde kant op. Mijn wensen ten behoeve van de kinderen waren altijd welkom en werden zorgvuldig en met liefde uitgevoerd tijdens mijn bezoeken. Ik zal een aantal werkzaamheden benoemen die ik, in de laatste 10 jaar, samen met Zuster Zita heb uitgevoerd. Er is een heel stuk aangebouwd achter het kindergedeelte, 3 nieuwe vloeren gelegd, het hele pand is twee keer geschilderd, nieuwe ramen en horren, er zijn toiletten en douches bijgebouwd, er is altijd warm water, de voeding is van hoge kwaliteit en gevarieerd. Of je nu de tuinman bent of de hoofdzuster, iedereen krijgt 3x per dag een goede voedzame maaltijd. Zuster Zita zorgden voor saamhorigheid in het huis en iedereen was tevreden en blij.

Ze dacht altijd mee met mijn nieuwe voorstellen en wilde ook alleen maar het beste voor de kinderen. Met haar grote gevoel voor humor was het altijd fijn om met haar samen te werken. Ook ik ga haar vreselijk missen. Op deze momenten besef je hoe ver weg India is.

Het is voor ons als stichting nu ook spannend wat er gaat gebeuren in het kindertehuis. Wie gaat de nieuwe hoofdzuster worden? Ook daar moeten wij weer een vertrouwensband mee op gaan bouwen. Maar voorlopig is Zuster Rose Mary nu het hoofd en neemt Zuster Rajitha de taken over van Zuster Rose Mary. 

 

De website

Wie onze website onlangs nog heeft bezocht heeft kunnen merken dat er het een en ander is veranderd. Aangezien de kosten voor de website te hoog waren hebben wij het abonnement veranderd. Tijdens en na de COVID zijn we een aantal sponsoracties misgelopen. Omdat we het belangrijker vinden dat de donaties naar de kinderen gaan in plaats van naar de website hebben we dit besluit genomen. U kunt nog steeds onze website bezoeken en de foto’s van de afgelopen jaren bekijken, alleen ziet hij er niet meer zo mooi uit als voorheen ;-(. Wellicht vinden we daar in de toekomst iemand voor die ons daarbij gaat helpen.

 

Ritcha

Ritcha kwam als kleuter in 2007 in het kindertehuis wonen omdat haar ouders helaas niet voor haar konden zorgen. Ritcha was een toen al een heel bijzonder slim meisje. Ze was alert en kon meteen goed meedoen in het leven van zo'n grote groep kinderen. Vorige week had ik een videocall met Zuster Rose Mary en werd mij verteld dat Richa weer terug is in het kindertehuis. Onlangs overleden haar ouders en ondertussen zorgde haar familie voor haar terwijl ze verder kon met school. Ritcha werd echter misbruikt door haar familie en is uit zichzelf weer terug gekomen naar het kindertehuis. Omdat ze nu 18 jaar is helpt ze mee ter ondersteuning op de babyafdeling en bij de peuters en kleuters.

 

Archana

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik jullie over Archana. Archana woont sinds ze een baby was in het kindertehuis. Nu ze 18 jaar is moet ze officieel het kindertehuis verlaten. Dat betekent kort gezegd, studeren of trouwen. Archana heeft er voor gekozen om in Shilong (Noord-Oosten van India), nog een tussenjaar te gaan volgen om zich voor te bereiden op de eventuele studie die ze wilt gaan doen, namelijk engineering. Wij vinden het een verstandige keuze en gaan volgend jaar weer met Archana in gesprek wat ze wilt gaan doen. Ze weet dat de mogelijkheid om gaan te studeren er is. 

Tot slot willen wij alle donateurs via deze nieuwsbrief bedanken voor de trouwe financiële steun. Dankzij jullie bestaat de stichting volgende maand alweer 16 jaar. 

 

Veel liefs Stephanie

 
 
 
 

 

 
 

 

© 2017 - 2023 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel