Lieve lezers,

Deze tijd is een ramp voor de hele wereld inclusief de Indiase bevolking. De inmiddels bijna 50 dagen lockdown heeft India letterlijk stil gezet. 1,3 miljard inwoners moeten zich terugtrekken in hun huis. Voor velen die in de sloppenwijken wonen is dat onmogelijk. De sluiting van het openbare leven berooft meer dan 100 miljoen dagloners van hun inkomsten.Veel Indiërs beschikken niet over fatsoenlijke huizen, schoon water en desinfecterende gel. Sterker nog, ze hebben nu geen inkomen of financieel vangnet om hun gezinnen te voeden laatst staan desinfecterende gel te kopen. Veel mannen werken buiten hun woonplaats waardoor naar huis reizen onmogelijk is.

Graag wil ik stil staan bij deze vreselijke tijd die iedereen wereldwijd moet doorstaan. Ik realiseer mij ook dat er tijdens deze lockdown veel onschuldige kinderen zullen sterven en dakloos worden. Ook buiten de muren van het kindertehuis zwerven kinderen rond opzoek naar eten. Ze zijn wees geworden door de corona. We kunnen niet alle kinderen helpen maar geven zo nu en dan extra voedsel. Corona heeft ook het dorpje Jhansi inmiddels bereikt.

Alle kinderen in het kindertehuis zijn gelukkig gezond. De voedselvoorraden waren niet genoeg om 70 personen 3 x per dag te voorzien van maaltijden tot eind mei. Het was voor de nonnen onmogelijk om groot in te kopen maar met toestemming van de gemeente officier hebben ze nu grote voedselvoorraden kunnen inslaan. Alle scholen zijn dicht, en de kindereren zijn 24 uur per dag binnen de poorten. Er komt ook geen bezoek van buiten af. Strikte maatregelen ook voor hun. Ik heb iedere dag contact met het kindertehuis en volg zo alle ontwikkelingen. Ik houd jullie op de hoogte als er iets verandert.

 Voor nu, blijf allemaal gezond en zorg goed voor elkaar. 

Veel liefs, Didi Foundation 

Steun Didi Foundation

Wilt U Doneren?
Graag! Klik hier om te doneren. Ieder kind die we kunnen helpen is er één. Samen bijdragen aan een beter bestaan is een mooi gebaar. Namasté

 

 

© 2017 - 2021 didifoundation | sitemap | rss